Суббота, 20.04.2024, 01:54 | Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход

Каталог статей

Главная » Статьи » Чудеса православия и редко встречающиеся святыни

У невеличкому селі на Білоцерківщині мироточить розп’яття Спасителя
Диво у різних його проявах не лишає байдужою жодну людину. Диво для православної людини є свідченням видимої дії благодаті Божої в нашому матеріальному світі. Одним із проявів такої дії є мироточення мощів або ікон. Справжнє Боже чудо сталося в Покровському храмі села Сухий Яр Ставищенського району Київської області. Настоятель церкви протоієрей Віталій Медведенко розповів про те, що в першу неділю Великого посту розп’яття Спасителя ("Голгофу”), як і годиться, поставили в центрі храму для поклоніння. На місці Розп’яття залишився аналой для проведення сповідей, на якому лежали хрест і Євангеліє. Саме на Євангелії в Лазареву суботу панотець уперше помітив невеликі краплинки, які спочатку сприйняв за весняний конденсат. Але наступного дня, в неділю, на свято Входу Господнього в Єрусалим, на Євангелії знову з’явилися краплі. Цього разу священик уважніше поставився до них: на дотик краплі були маслянистими. Ця обставина вже змусила замислитися настоятеля храму. Людей на службах протягом Страсного тижня було зовсім мало. Оскільки зима цього року видалася сніжною – дорогу до церкви добряче замело, а сільськогосподарської техніки після розвалу колгоспу в селі не лишилося. Тож прогорнути дорогу до храму не було можливості. Однак у Великий Четвер у храмі було незвично людно – до церкви прийшли школярі з сусіднього села Буковинки. Саме тоді під час богослужіння, при читанні Євангелія, отець Віталій знову помітив краплі, схожі на росу, але тепер уже на "Голгофі”, а саме – на лику Спасителя. "Роси” ставало дедалі більше, і під кінець церковної служби вона почала стікати з обличчя Христа. У Велику П’ятницю, перед виносом Плащаниці, Розп’яття повернули на його постійне місце. Маслянисті краплі продовжували з’являтися на всій постаті Ісуса Христа, а потім і Богоматері. У деяких місцях утворилися помітні масляні плями. З часу явлення чуда з благословення церковного керівництва у храмі постійно читають акафіст Господу Ісусу Христу. Відбулося перше зцілення: прихожанка Покровського храму, літня жінка, помазала краплею мира давню виразку на руці, що не піддавалась лікуванню – виразка швидко загоїлась. Архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан (Юрчук): „У наш час з'явилося досить багато шарлатанів, які, спекулюючи на релігійних почуттях людей, ошукують їх. Коли стало відомо, що така непересічна подія відбувається в храмі, то, звичайно, була створена церковна комісія на чолі з секретарем єпархії архімандритом Никодимом (Барановським). Комісія засвідчила, що в Покровському храмі с. Сухий Яр справді відбувається диво, яке не має ніякого природного походження. Важливим є те, що це сталося в селі, яке практично вимирає. Але Господь навіть у цій складній ситуації являє нам Свою милість. У сучасному соціально-економічному житті України існують серйозні проблеми. І для їх вирішення нашому народу, нашим керівникам не в останню чергу необхідно звертатися за допомогою до Бога. А Господь завжди допоможе, і, якщо це необхідно, явить свої чудеса”.
Категория: Чудеса православия и редко встречающиеся святыни | Добавил: Администратор (05.07.2010)
Просмотров: 791 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: